Gotlands Vård meny

Boende


Havdhems serviceboende

Havdhems serviceboende erbjuder en trygg boendeform för personer med stort omvårdnads- och habiliteringsbehov. Den hemlika miljön och närheten till Havdhems samhälle ger oss möjlighet att på ett enkelt och okonstlat sätt aktivera individen med vardagliga sysslor.

Havdhem är ett litet samhälle 65 km från Visby. Här finns ICA, järnhandel och ett jordbruksmuséum. Det är 10 km till centralorten Hemse. De boende har egna hyreskontrakt på 2- eller 3-rumslägenheter. Vi har plats för tolv boende. I Havdhem bor man ofta kvar livet ut. Vi tar främst emot personer som har svårare att rehabiliteras och fokus läggs på habilitering, god omvårdnad och en god livskvalitet med social samvaro. Personalgruppen har lång erfarenhet och skapar trygghet och stabilitet i vardagen. Vi lagar mat från grunden och de boende kan vara med. Grönsaker och frukt odlas och tas till vara. Det saftas och syltas och bakas. I aktivitetslokalen finns tidningsredaktionen som ger ut en tidning två gånger om året.

Samhället är litet och det finns stor social trygghet, grannar i området är vana vid våra boende. Vi reser med våra boende som kommer från fastlandet, för att träffa släktingar, även semesterresor utomlands genomförs.

I Havdhem bedrivs släktforskning för att hitta nätverk till de boende som gått förlorat efter många års vistelse inom sjukvården.

I Havdhem har vi hjärtstartare


Karlshälls rehabiliteringsboende i Burgsvik

Karlshälls rehabiliteringsboende är belåget i ett stort naturskönt parkområde, I området finns enplanshus med 3 lägenheter i varje. Under sommaren finns en minigolfbana som sköts av vår utegrupp.

Burgsviks samhälle ligger 70 km söder om Visby, naturskönt med hamn, affär, järnhandel, cafè, bibliotek, frisör och tandläkare. Här finns goda möjligheter till social träning i en miljö som är tilllåtande.

På Karlshäll arbetar vi rehabiliterande, vi lagar mat tillsammans, har en textilverkstad, snickeri, musikgrupp, konstgrupp och gym. I dessa aktiviteter deltar även de boende från Havdhem som önskar det.

Till Karlshäll kommer personer med svåra psykiska funktionshinder men med möjlighet till rehabilitering. Man bor i lägenheter med 1 eller 2 rum med egna kontrakt, det finns plats för 13 personer. Vi har en stor trädgård som vi hjälps åt att sköta, sommartid har vi minigolfbana för uthyrning till turister. Vi har öppet på marknadsdagar med kaffeservering och försäljning av de varor vi tillverkar.