Skåningegård Omsorg meny

Boende

Våra bostäder är uppdelade i två enheter: serviceboendet Skåningegård med 14 lägenheter och gruppboendet Ainagården med 6 lägenheter.

Fördelarna med att bo på Skåningegård är många

  • Verksamheten ligger i ett naturskönt område samtidigt som Växjö centrum ligger enbart 12 km bort. I Växjö finns ett brett utbud av affärer och möjlighet till olika fritidsaktiviteter.
  • Nära till daglig verksamhet.
  • Vår personal har hög kompetens för att arbeta med personer med psykiska funktionshinder och där utåtagerande är frekvent förekommande.
  • Den geografiska närheten mellan serviceboendet, gruppboendet och den dagliga verksamheten utgör en trygg grund för våra boende. Allt ligger inom gångavstånd och därför ges utrymme för ett brett samarbete enheterna emellan.
  • Det finns personal på plats dygnets alla timmar och nattetid finns även vakenpersonal att tillgå.

Serviceboendet Skåningegård

Lägenheterna finns i små separata hus inom området. Samtliga lägenheter har hög standard med eget kök och eget badrum, antal rum och utformning kan variera. Här erbjuds möjlighet till självständigt boende men ändå en närhet till kamrater och personal får en ökad trygghetskänsla och social tillhörighet Vårt serviceboende är ett bra alternativ för den omsorgstagaren som vill bo lite mer självständigt.

Våra lägenheter är vackra och hemtrevliga i en småländsk miljö. 

Lägenheterna är fräscha, rymliga och har eget kök och badrum. Alla byggnader ligger nära varandra och skapar en trygg miljö för boende och personal. 

 

I gemensamhetsbyggnaden har vi tillgång till sällskapsrum och matsal i en hemtrevlig miljö. Här har även personalen sitt kontor och i matsalen äter vi lunch gemensamt för den som önskar.
 

Gruppbostad Ainagården

Ainagården invigdes 2010 och är en enhet med sex lägenheter och ett gemensamhetsutrymme. På Ainagården är miljön anpassad till dem som har fysiska och psykiska funktionshinder. Här finns personalstöd nära tillgängligt dygnet runt och lokalerna är väl anpassade för rullstolar och andra hjälpmedel.

KONTAKTA OSS

Serviceboende
Skåningegård Dänningelanda,
355 93 VÄXJÖ
Telefon 0470-77 60 54
E-post info@skaningegard.se

Ainagården
Ainagården Dänningelanda,
355 93 VÄXJÖ
Telefon 0470-77 61 70
E-post ainagarden@skaningegard.se